Sastojci:
- 100 g čokolade
- 4 jajeta
- prstohvat soli
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g sutlijaša sa ukusom vanile
- 2 kašike kakaoa
Za grilijaš:
- 200 g šećera
- 50 ml vode
- 100 g šećera
Još:
- 2 kašičice šećera u prahu
- 2 kašičice kakaoa
- 1 kašičice cimeta
- mleveni korijander
- jagode
Priprema:
Istopite čokoladu na pari, pa odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrst šne sa prstohvatom soli, a u drugoj posudi lagano umutite slatku pavlaku sa šećerom.
U posudi pomešajte čokoladu, žumanca, šne, kakao, kao i slatku pavlaku. Sve lagano sjedinite, pa sipajte u posudu i stavite u zamrzivač na 4 sata.
U šerpu sipajte šećer i vodu i kuvajte dok se ne zgusne. Zatim dodajte lešnike i ostavite da se smesa ohladi u frižideru. Dobro je izblendirajte.
Izvadite semifredo iz kalupa, pospite grilijašom i začinima koje ste pomešali (šećer u prahu, kakao, cimet i korijander). Na kraju poređajte seckane jagode i poslužite.
Prijatno!