Search
Close this search box.

Čokoladni tartufi sa kokosom

Čokoladni tartuf

Sastojci (za 18 komada)

  • 200 grama rendanog kokosa (zaslađenog ili nezaslađenog)
  • ½ šolje kondenzovanog mleka 
  • 340 g poluslatkih čokoladnih kapljica, otopljenih
  • 2 kašike nezaslađenog rendanog kokosa za posipanje (po želji)

Priprema:

U posudi pomešajte tri šolje rendanog kokosa i polovinu šolje kondenzovanog mleka. Zatim, pomoću kašike za kolačiće vadite smesu i oblikujte kuglice. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite u frižideru 30 minuta do 1 sat.

Otopite 340 g čokoladnih kapljica. Umočite kokos kuglice u otopljenu čokoladu i vratite ih na pleh obložen papirom za pečenje.

Pospite ih rendanim kokosom po želji i ponovo stavite u frižider na oko 30 minuta, ili dok se čokolada ne stegne.

Ako želite da ukus bude sličniji Rafaelu uvek možete dodati bademe ili lešnike ako želite.



Tagovi:
Pročitajte još: