Sastojci (za 18 komada):
- 200 grama rendanog kokosa (zaslađenog ili nezaslađenog)
- ½ šolje kondenzovanog mleka
- 340 g poluslatkih čokoladnih kapljica, otopljenih
- 2 kašike nezaslađenog rendanog kokosa za posipanje (po želji)
Priprema:
U posudi pomešajte tri šolje rendanog kokosa i polovinu šolje kondenzovanog mleka. Zatim, pomoću kašike za kolačiće vadite smesu i oblikujte kuglice. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite u frižideru 30 minuta do 1 sat.
Otopite 340 g čokoladnih kapljica. Umočite kokos kuglice u otopljenu čokoladu i vratite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Pospite ih rendanim kokosom po želji i ponovo stavite u frižider na oko 30 minuta, ili dok se čokolada ne stegne.
Ako želite da ukus bude sličniji Rafaelu uvek možete dodati bademe ili lešnike ako želite.