Sastojci:
- 3 šolje rendanog kokosa (zaslađenog ili nezaslađenog) – oko 200 g
- ½ šolje kondenzovanog mleka oko
- 340 g poluslatkih čokoladnih kapljica, otopljenih
- 2 kašike nezaslađenog rendanog kokosa za posipanje (po želji)
Priprema:
U posudi pomešajte tri šolje rendanog kokosa i polovinu šolje kondenzovanog mleka.
Zatim, pomoću kašike za kolačiće (1 kašika) ili obične kašike, vadite smesu i oblikujte kuglice. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite u frižideru 30 minuta do 1 sat.
Otopite 340 g čokoladnih kapljica. Umočite kokos kuglice u otopljenu čokoladu i vratite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Pospite ih rendanim kokosom po želji i ponovo stavite u frižider na oko 30 minuta, ili dok se čokolada ne stegne.
Napomena: Količina je dovoljna za 18 tartufa.
Prijatno!