Sastojci:
- 6-10 ćevapa
- 200 ml neutralne pavlake
- 2 trougla topljenog sira
- 200 ml mleka
- 1 kašika brašna
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 g šampinjona
- suvi biljni začin
Priprema:
Od jednog ćevapa napravite dve ćuftice i propržite ih na ulju. Ćuftice izvadite na stranu, a u ulju u kom su se pržile propržite crni luk i šampinjone.
Nakon 10 minuta, dodajte brašno, promešajte, pa nalijte mleko. Mešajte dok se brašno ne razbije i skuva. Dodajte iseckan beli luk, trouglove sira i neutralnu pavlaku. Začinite po ukusu, dobro promešajte i preručite u vatrostalnu/keramičku posudu. Gore složite ćufte i pecite u rerni na 200 °C, da malo porumeni, oko 15 minuta.
Prijatno!