Sastojci:
- 200 g špageta
- 400 g ćurećih grudi
- 3 kašike vina
- 1/2 kašičice đumbira u prahu
- 1 kašika suvog začina, ulje
- 3 kašike soja sosa
- 150 g kukuruza šećerca
- 100 g boranije
- 100 g crvene paprike
- 100 g crnog luka
- 2 čena belog luka
- 100 g šargarepe
- 1 kašika cvetnog meda
Priprema:
Špagete skuvajte i ocedite. Ćureće belo meso iseći na rezance. Povrće očistite, operite i isecite na trakice. Boraniju i kukuruz obarite.
Meso ispecite u teflonskom tiganju na zagrejanom ulju i izvadite sa strane. Na istom ulju propržite povrće i sitno iseckani beli luk. Kad bude gotovo, vratite meso, kuvanu boraniju i kukuruz. Dodajte začin, soja sos, đumbir, med, vino i još malo prokuvajte.
U polovinu pripremljenog mesa i povrća umešajte kuvane špagete, a zatim na njih rasporedite ostatak povrća i mesa, pa poslužite toplo.
Prijatno!