Cveklom protiv starenja i anemije

Cvekla predstavlja prirodni antianemik, antikarcinom, antioksidant, antibakterik, antisklerotik, detoksikant, diuretik. Cvekla kao lek je poznata već 2000 godina.

Cveklin sok regeneriše jetru i sprečava starenje organizma. Predstavlja lek za krv, odnosno lek protiv malokrvnosti. Može da reguliše krvni pritisak, može da snizi visoku temperaturu. Seme cvekle se koristi za terapijsko lečenje tumora creva i genitalija.

Cvekla je poznata i kao laksativ, antikarcinom i antioksidant. Deluje kod bolesti jetre, pluća, bolesti kože, čišćenja organizma, groznice, jetrenih komplikacija, prehlade, karcinoma,posledica pušenja, trovanja nikotinom, zatvora…

Puno je zdravija cvekla koja je tamnija i koja ima duguljast oblik. Ako se cvekla dugo koristi može doći do problema sa varenjem. Treba napomenuti da mokraća i stolica dobijaju crvenkastu boju u toku korišćenja cvekle.

Kuvana cvekla nije lekovita, za lečenje se koristi samo sirova cvekla.

Cvekla se pokazala kao dobar lek kod anemije, ateroskleroze, masnoće u krvi, jetre, ciroze, smanjenja holesterola u krvi, obnovi eritrocita, kod reume i gihta. Dana se cvekla najviše koristi kod lečenja tumora, leukemije i raka. Delotvoran lek je u lečenju posledica zračenja, kod oboljenja disajnih organa.

Piše: Mirjana Đerić

Be the first to comment

Leave a Reply