Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Da li je zdravo jesti voće i povrće iz konzerve?

Voće

Da li ste se ikada zapitali da li je posezanje za konzervom breskve ili ananasa dobar izbor za vaše zdravlje?

Ovde možete saznati o zdravstvenim prednostima konzerviranog voća, ali i uobičajenim zabludama, a mi ćemo vam pružiti praktične savete za uključivanje konzerviranog voća u zdravu ishranu.

Stalno čujemo: „Sveže je najbolje“, ali konzervirano voće može biti jednako hranljivo“.

Konzervirano voće obezbeđuje ugljene hidrate za energiju, vlakna za varenje i vitamine i minerale koji nas održavaju zdravim.

Da li ste znali da se voće iz konzerve bere u vrhunskoj zrelosti, a zatim se konzervira u roku od nekoliko sati?

Ovo pomaže da se osigura da zadrže svoju vrhunsku ishranu i ukus kad god ste spremni da uživate u njima.

Pošto su upakovane na vrhuncu svežine, možete nastaviti da jedete te sočne letnje breskve tokom cele godine!

Baš kao i sveže i smrznuto voće, konzervirano voće je odličan izvor esencijalnih hranljivih materija kao što su vlakna, vitamini i minerali.

Voće i povrće podržavaju naše ukupno zdravlje i pomažu u smanjenju rizika od određenih bolesti kao što su kardiovaskularne bolesti i rak.

Jedna studija je otkrila da povećanje unosa voća i povrća (uključujući voće u konzervi) može promovisati bolje mentalno zdravlje.

Studija je pokazala da veliki unos ovih proizvoda može podstaći veći optimizam, manje stresa i manje simptoma depresije.

Međutim, pošto su studije u ovom pregledu koristile različite metode, poređenje njihovih rezultata nije uvek jednostavno i potrebno je više istraživanja da bi se razjasnila veza.

Tagovi:
Pročitajte još: