Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Da li ste znale? Evo koja su pozitivna svojstva meda u nezi kose

Osim u ljudskoj ishrani, gde se nalazi na samom vrhu lestvice proizvoda koji čuvaju naše zdravlje, med je svoju primenu u velikoj meri našao i u kozmetici.

Med se može koristiti za negu svih delova tela, od ruku, preko tela pa sve do lica i kose. Prednosti upotrebe meda za negu kose su višestruke. Današnja tema je upravo o njima.

Ukoliko se pravilno koristi med može u velikoj meri doprineti jačanju vlasi vaše kose kao i obnavljanju njene teksture. U kombinaciji sa mangom, med je odličan sastojak za hidrataciju kose, uspostavljajući balans vode u njoj.

Dajući kosi neophodnu jačinu i zdraviji izgled, med doprinosi tome da se ona manje lomi, mrsi i lakše raščešljava. Takođe ista se neće naelektrisati kada je budete češljali.

Svakodnevno svesno ili nesvesno nanosimo štetu našoj kosi. Atmosfersko zagađenje, brojni hemijski proizvodi, sušenje kose fenom, peglanje, farbanje, preterano suv vazduh i drugi činioci, dovode do toga da kosa trpi i potajno pati.

Rezultat toga je oslabljena kosa bez sjaja, od koje je gotovo nemoguće napraviti lepu frizuru. Međutim, čak i pred ovako teškim zadatkom, med je neuništiv! Isti vrlo učinkovito obnavlja kosu od korena ka vrhovima vraćajući joj njen sjaj i mekoću.

med
Foto: Profimedia

Med je zaslužan za dugotrajnu hidrataciju kose koja je od velikog značaja, jer u sebi sadrži aminokiseline i odličan je za regeneraciju kose, naročito ako je suva i oštećena.

Odličan je za pravljenje prirodnih maski za kosu, a ono što je najbolje od svega je da sa istim ne možete niti preterati niti pogrešiti.

Recept za masku sa medom:

Jaje, med i limun – 1 žumance, kašika meda i malo limunovog soka.

Umešati sastojke i naneti na suvu kosu. Rasporediti ravnomerno od temena ka krajevima. Po mogućstvu koristiti četku. Ostaviti da deluje oko pola sata i temeljno isprati.

Preuzeto: srbijadanas.com

Tagovi:
Pročitajte još: