Da, trebaju nam još jedne “Male žene”: Omiljeni roman devojčica širom sveta ponovo na filmskoj traci

Sorša Ronan, Ema Votson, Meril Strip samo su neka imena koja će nam ponovo oživeti porodicu Marč.

Prvi trejler najnovijeg filma Grete Gervig (“Lady Bird”), adaptacija proslavljenog romana “Male žene”, konačno se našao pred publikom.

Gervig, koja je pre dve godine napravila pometnju na filmskoj sceni sa opasno dobrim “Lady Bird”, ponovo se spojila sa Soršom Ronan i Timotijem Šalameom povodom nove filmske obrade romana Lujze Mej Alkot, klasika 19. veka, koji su obožavale i i dalje obožavaju i devojčice u Srbiji.

“Male žene” ili “Devojčice prate priču o odrastanju četiri sestre Marč za vreme Građanskog rata u SAD-u, 1860-ih godina. Džo (Ronan), Meg (Ema Votson, “Hari Poter”), Ejmi (Florens Pag, koja je trenutno vrlo tražena zbog filma “Midsommar” ili “Festival straha”) i Bet (Elajza Šanlen, “Oštri predmeti”) žive sa svojom majkom Marmi (Lora Drn “Park iz doba Jure”), posećuju tetku Marč (Meril Strip) i druže se sa svojim bogatim susedom Lorijem (Šalame).

Film će izgleda biti usredsređen na lik Džozefine Džo Marč, koju tumači Sorša Ronan, a koja teži da u muškom svetu postane pisac i prezme sopstvenu sudbinu u svoje ruke.

– Neka tvoja priča bude kratka i začinjena i ako ti je glavni lik devojka, neka se ona uda na kraju – poručuje joj urednik.

Ipak, Džo je odlučna da pokaže da žene nisu i ne moraju da budu samo supruge.

– Žene imaju svoje mišljenje, duše i srca. I imaju ambicije i talenat pored samo lepote. I meni je muka da mi ljude govore da su žene jedino sposobne za ljubav – kaže Džo u trejleru. Naravno, sve je ovo mnogo slađe kada dobro znamo šta je sudbina pripremila za Džo.

“Male žene” trebalo bi da se u bioskopima nađu krajem septembra.

Preuzeto: telegraf.rs

Be the first to comment

Leave a Reply