Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Đakonije iz špajza: Barena paprika sa belim lukom

025 preporučuje

Potrebni sastojci:

  • 5 kg paprike
  • 4-5 šargarepa
  • 1 vezica peršunovog lista
  • 2 glavice belog luka
  • 3 l vode
  • 1 l sirćeta
  • 150 g soli
  • 50 g šećera
  • 500 ml ulja
  • 1 kesica konzervansa
  • 1 kesica vinobrana

 

Priprema:

Paprike oprati i očistiti od drški i semena. U dublju šerpu sipati vodu, sirće, so, šećer, ulje, konzervans, vinobran i staviti da se kuva do ključanja. Nakon toga, paprike staviti u vodu da ogresne ako je potrebno bariti ih iz više puta. Sačekati da smesa provri i  bariti ih minut dva. Povrće vaditi rešetkastom špatulom u drugu posudu. Sitno iseckati beli luk i peršunov list, a šargarepu očistiti i iseći na kolutove. U čiste, sterilizovane tegle ređati paprike, malo šargarepe, te posuti sa usitnjenim belim lukom i seckanim peršunovim listom. Ređati dok ne napunite teglu, pa preliti sa tečnošću u kojoj smo barili paprike. Odložiti na tamno i hladno mesto do upotrebe. 

Savet:

Možete koristiti babure, šilje ili već papriku po svom izboru, bolje sitnije da bi se lepše složile.

 

Tagovi:
Pročitajte još: