Potrebni sastojci: 90 minuta
- 2 kg očišćene šargarepe
- 4 veće ljute paprike
- 1 puna kašika soli
- 1 kašika šećera
- 6 čena belog luka
- 300 ml vinskog sirćeta
- 1 vezica peršuna
- 2 lista celera
- 1/2 kesice konzervansa
- 15 zrna bibera
Priprema:
Očistiti šargarepu i oprati. U veću posudu sipati vodu i staviti da provri. Kada provri voda, dodati šargarepu i bariti 5 minuta. Nakon 5 minuta, izvaditi šargarepu, ohladiti je u hladnoj vodi i ostaviti da se ocedi. Šargarepu iseći na kolutiće. Papriku oprati, iseckati na sitno i dodati šargarepi. U zavisnosti koliko volite ljuto sami prilagodite količinu ljute paprike. Beli luk, peršun i celer iseckati na sitno i dodati šargarepi. Potom, dodati so, biber, šećer, sirće i konzervans i sve dobro izmešati. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 24h. Sutradan ponovo promešati salatu i staviti u čiste tegle.