Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Dašak Italije na vašem tanjiru

fetućini pasta

Fetućini pasta

Sastojci za sos:

• malo putera ili ulja – 50 gr
• 500 ml neutralne pavlake
• 1/3 kašičice belog luka u granulama ili jedan čen svežeg belog luka
• 40 gr rendanog parmezana
• peršunov list, svež ili sušen
• 400 gr široke testenine ili po izboru
• so i biber

Dodatak, može i ne mora, jelo može biti samo od sosa, a i sa mesom: nekih 50 gr suvog vrata, može i slanine i 200 gr šampinjona.

Priprema:

Na masnoći propržite suvi vrat pa ga izvaditi. Na istoj masnoći propržite šampinjone isečene na listiće. Kada stavite da se prži, pazite da vatra ne bude najjača, isto važi i za suvu slaninu. Šampinjone malo posolite, pustiće vodu i taman dok voda ispari oni će fino da omekane. Izvadite i šampinjone iz tiganja ili šerpe. Sipajte neutralnu pavlaku, dodajte malo soli i bibera, beli luk u granulama i parmezan. Ukoliko imate svež beli luk onda ga izgnječite pa malo propržite i tek onda sipajte pavlaku. Ostavite da vri 2 – 3 minute pa sklonite sa vatre. Sipajte u lonac vode i sačekajte da provri, dodajte testeninu pa kuvajte između 5 i 10 minuta. Sklonite sa vatre, namaknite sos pa testeninu direktno iz vode prebacujte u sos. Dospite malo vode, 100 ml od kuvanja testenine i sve mešajte. Dodajte šampinjone i suvu slaninu, mešajte i pospite sve peršunovim listom.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: