Sastojci:
- 10 komada keksa sa puterom
- 520 ml mleka
- 180 g šećera
- jedan vanilin šećer
- pet žumanaca
- 18 listova želatina ili 30 g mlevenog želatina
- hladna voda za želatin
- 450 g grčkog jogurta ili pavlake
Za dekoraciju:
- rendana čokolada
Priprema:
U činiju sa žumancima dodajte šećer i vanilin šećer. Sve mutite dok smesa ne postane penasta. Sipajte smešu u šerpu i sipajte mleko. Nakon toga potrebno je zagrevati na laganoj vatri uz stalno mešanje dok ne provri. Kada provri skloniti sa vatre.
Listove želatina potopite u vodu i ostavite da nabubri prema uputstvu na pakovanju. Kada nabubri, izvadite iz vode, malo ocedite i dodajte u smesu sa mlekom i žumancima. Mešajte dok se želatin ne rastvori, a zatim ostavite da se smeša ohladi na sobnoj temperaturi.
Na kraju dodajte grčki jogurt ili pavlaku i sve dobro izmešajte. Smesu sipajte u pleh ili kalup obložen papirom i od gore rasporedite biskvit.
Tortu je potrebno hladiti najmanje četiri sata, a najbolje je ostaviti u frižideru preko noći. Ohlađeni kolač izvaditi iz kalupa i pažljivo odvojiti papir za pečenje.
Ukrasite rendanom čokoladom.
Prijatno!