Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Dezert od mleka koji se ne peče

Recept dana

Sastojci:

  • 10 komada keksa sa puterom
  • 520 ml mleka
  • 180 g šećera
  • jedan vanilin šećer
  • pet žumanaca
  • 18 listova želatina ili 30 g mlevenog želatina
  • hladna voda za želatin
  • 450 g grčkog jogurta ili pavlake

Za dekoraciju:

  • rendana čokolada

Priprema:

U činiju sa žumancima dodajte šećer i vanilin šećer. Sve mutite dok smesa ne postane penasta. Sipajte smešu u šerpu i sipajte mleko. Nakon toga potrebno je zagrevati na laganoj vatri uz stalno mešanje dok ne provri. Kada provri skloniti sa vatre. 

Listove želatina potopite u vodu i ostavite da nabubri prema uputstvu na pakovanju. Kada nabubri, izvadite iz vode, malo ocedite i dodajte u smesu sa mlekom i žumancima. Mešajte dok se želatin ne rastvori, a zatim ostavite da se smeša ohladi na sobnoj temperaturi. 

Na kraju dodajte grčki jogurt ili pavlaku i sve dobro izmešajte. Smesu sipajte u pleh ili kalup obložen papirom i od gore rasporedite biskvit. 

Tortu je potrebno hladiti najmanje četiri sata, a najbolje je ostaviti u frižideru preko noći. Ohlađeni kolač izvaditi iz kalupa i pažljivo odvojiti papir za pečenje.

Ukrasite rendanom čokoladom.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: