Sastojci:
- 250 g lisnatog testa
- 180 g dimljenog lososa
- 3-4 čeri paradajza, sečenog na kriške
- 50 g sira po želji
- 2 kašike kečapa
- 1/2 kašičice suve ili sveže mirođije
- prstohvat bibera
- soli, po ukusu
- 2 kašike maslinovog ulja, za posle pečenja
Priprema:
Rernu uključite na 230°C. Pleh obložite papirom za pečenje. Lisnato testo izvadite iz zamrzivača, pustite da se malo opusti pa ga na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite na debljinu 3-4 mm. Zasecite nožem po 1 centimetar od svake ivice, ali ne skroz do kraja nego tek vrhom noža. Po sredini, do zasečenih ivica, razmažite kečap. Zatim, izmrvite polovinu sira, pokrijte listovima dimljenog lososa, pospite kriške čeri paradajza a ostatak sira izmrvite. Posolite, pobiberite i začinite sa malo mirođije. Pecite 15 minuta u zagrejanoj rerni. Posle pečenja prelijte sa nekoliko kapi maslinovog ulja.
PRIJATNO!