Junetina Stroganov
Sastojci:
• 600 g junetine (biftek ili ramstek)
• 200 g šampinjona
• 200 g kisele pavlake (ili milerama)
• 5 kiselih krastavčića
• 1 glavica crnog luka
• 1 limun
• 1 kašika brašna
• bujon od goveđe kocke
• senf
• so
• biber
• majčina dušica
Priprema:
Iseckajte crni luk na rebarca, krastavčiće na kolutove, a šampinjone na listove. Očistite meso od opne i isecite ga na trake. Pripremite bujon od goveđe kocke. Pobiberite i posolite meso, te ga ispržite dok ne porumeni sa svih strana. Izvadite meso i na istoj masnoći propržite luk, a potom dodajte šampinjone i dinstajte, dok šampinjoni ne porumene. Vratite meso u šerpu i pobiberite, a potom dodajte prstohvat majčine dušice i kašiku senfa. Dodajte kisele krastavčiće i kašiku brašna, a potom sipajte bujon od goveđe kocke, poklopite šerpu i ostavite da se krčka na tihoj vatri 30 minuta. Kad jelo bude gotovo, dodajte 200 g pavlake u koju ste iscedili pola limuna i promešajte. Servirajte jelo uz pire, pirinač ili testeninu.
PRIJATNO!