Sastojci:
• 1 čaša sirovog lešnika
• 2 ravne kašike organskog kakao praha
• prstohvat morske soli
• 12 urmi
• 1/2 čaše vode ili manje
-čaša treba da bude od 200 ml
Priprema:
Urme potopiti u vrelu vodu na 10 minuta zatim ocediti, izvaditi koštice.
Pripremiti lešnike. Sirove lešnike rasporediti po plehu i ubaciti u rernu zagrejanu na 200° C. Peći dok opna ne dobije skroz tamnu boju (skoro crnu), ali ne treba da se prepeku. Potom ih prebaciti na kuhinjsku krpu ili ubrus i protrljati. Ukoliko neke ne uspete da oljuštite skroz, nema veze jer se neće ni osetiti. Prohladiti ih 15 minuta, ubaciti u blender i izmiksati dok se ne dobije pastu.
Dodati urme, prstohvat soli i kakao, miksati dok se sve ne sjedini. Zatim postepeno dodavati vodu i miksati dok se ne dobije želejna gustinu.
Prebaciti u teglice i uživati u ukusu, bez griže savesti!
Prijatno!