Sastojci:
Smesa za testo:
- 100 ml ulja
- 200 ml vode
- 6 kašika oštrog brašna
- 3 jaja
Krem:
- 3 žumanca
- 300ml mleka
- 5 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 100 gr čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
U šerpu, na ringlu staviti vodu i ulje. Kad provri sklonite sa vatre, pa dodajte brašno uz mućenje. Kad se smesa sjedini i postane gusta ostavite da se hladi. U mlaku smesu dodajte 2 jaja pa izmutite, ako je pregusto dodajte i treće. Nekad su jaja malo krupnija pa je na ovu meru dovoljno dva. Ako je i dalje pregusta da bi išla u špric dodajte i treće pa izmutite mikserom.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa špricem u plehu cik – cak izvucite trakice dužine 10 cm. Pecite 20-25 minuta zavisno od rerne, 15 minuta nikako ne otvarajte rernu. Ostaviti da se hlade. Kada se ohlade preseći ih horizontalno.
Prijatno!