Search
Close this search box.

Domaći giros

domaći giros

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 4 pita-hleba
  • 1 crveni luk, tanko isečen
  • 2 paradajza, naseckana
  • 1 krastavac, naseckan
  • 100 g feta sira
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike limunovog soka
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1 kašičica sušenog timijana
  • so, biber
  • ispečen pomfrit

Za caciki sos:

  • 200 ml grčkog jogurta (ili pavlake)
  • 1 krastavac, narendan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašičica mirođije
  • so, biber

Priprema:

Za marinadu u velikoj posudi pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, beli luk, origano, timijan, so i biber. Dodajte meso i dobro izmešajte tako da marinada pokrije svaki komad. Pokrijte posudu i ostavite u frižideru najmanje 2 sata (najbolje preko noći).

Zagrejte roštilj ili grill tiganj na srednje jakoj vatri. Pecite meso sa svake strane dok ne postane zlatno i hrskavo, otprilike 5-7 minuta sa svake strane.

Kada je meso gotovo, ostavite ga da se odmori nekoliko minuta, a zatim ga naseckajte na tanke trake.

Za domaći caciki sos pomešajte sve sastojke u posudi i dobro izmešajte. Ostavite sos u frižideru najmanje 30 minuta pre serviranja.

Lagano zagrejte pita hleb na tiganju ili u rerni. Na svaku pitu stavite nekoliko traka mesa, zatim dodajte crveni luk, paradajz, krastavac, pomfrit i fetu. Preko svega prelijte caciki sosom ili nekim drugim sosom po vašem izboru.

Zamotajte pitu oko nadeva, formirajući giros. Možete koristiti aluminijumsku foliju ili papir za pečenje da držite giros na okupu dok ga jedete.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: