Sastojci:
• 500 grama brašna
• 150 grama šećera
• 150 grama putera
• 2 jaja
• 100 mililitara mleka
• 1 kašičica sode bikarbone
• 1 kašičica praška za pecivo
• 1 vanilin šećer
• 1 žumance
Priprema:
Puter isecite na kockice, dodati šećer i vanilin šećer. Po želji možete narendati koru limuna ili pomorandže. Mutite mikserom pet minuta dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro promešajte posle svakog. Zatim polako dodajte mlako mleko. Pomešajte brašno sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo. Polako dodajte brašno dok ne dobijete meko i ne previše lepljivo testo.
Od testa sa malo brašna oblikujte lopticu, pa stavite u samolepljivu foliju i odložite u frižider na 15 minuta. Pleh obložite papirom za pečenje. Uzmite manje komade testa, oblikujte ih po želji i odmah stavite na pleh.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Pomešajte jedno žumance i jednu supenu kašiku vode, pa četkicom nanesite ovaj premaz na svaki biskvit. Pecite 15 minuta, dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Poslužite uz kafu ili čaj.
Prijatno!