Sastojci:
- 200 g crnog luka
- 100 g boranije
- 100 g graška
- 200 g krompira
- 100 g tikvica
- 1-2 čena belog luka
- malo korena celera i peršuna
- 100 g šargarepe
- 1/2 čaše pirinča
- 200 g paradajza
- 1 sveža paprika
- oko 2,5 dl ulja
- po ukusu so, biber, aleva paprika, peršunov list
Priprema:
Grašak i boraniju obarite u slanoj vodi (10-15 minuta) i procedite. Pirinač otrebite i operite. Na ulju prodinstajte sitno naseckan crni luk pa dodajte grašak i boraniju i promešajte. Zatim, dodajte krompir i tikvicu naseckane na sitnije kockice, naseckan peršun, celer i usitnjen beli luk, pa izmešajte. Dodajte na kockice naseckanu šargarepu i pirinač i dobro izmešajte.
Prebacite u nauljenu tepsiju i dodajte oljušten i na kockice iseckan paradajz i iseckanu svežu papriku. Posolite, pobiberite, pospite malo aleve paprike i dodajte peršunov list. Opet dobro izmešajte.
Zalijte sa dosta ulja. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni, oko 45 minuta.
Služite toplo.
Prijatno!