Sastojci:
- 170 g margarina
- 100 g čokolade
- 150 g šećera
- 6 kašika meda
- 1 vanil-šećer
- 100 g seckanih oraha
- 130 g čokoladnog flipsa
Još:
- 100 g bele čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Šećer sipati u šerpu pa ga karamelizovati na umerenoj temperaturi. Zatim dodati margarin i mešati dok se ne otopi. Kada se smesa ujednači, ubaciti izlomljenu čokoladu, med i vanil-šećer. Kašikom sve dobro sjediniti. Posebno izmešati seckane orahe i čokoladni flips, pa mešavinu preliti prethodnom smesom.
Dublji pravougaoni kalup obložiti providnom folijom, a potom uliti pripremljenu smesu i poravnati kašikom.
Otopiti belu čokoladu, umešati 2 kašike ulja i preliti preko kolača u kalupu.
Po želji, odgore može da se poređa još čokoladnog flipsa. Ostaviti kolač 2 sata u frižideru da se ohladi pre serviranja.
Prijatno!