Sastojci:
- 2 jaja
- 100 ml mleka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 8-10 kašika brašna tip 500
- 3-4 kašike rendanog parmezana
- 10 g praška za pecivo
- 100 g šunke
- 100 g dimljenog sira
- susam za posipanje
Priprema:
Razbijte dva jaja u dublju činiju. Dodajte 100 ml mleka, 3 kašike maslinovog ulja, pa sve dobro promešajte. Kada ste dobro promešali dodajte 3 kašike parmezana, pa ponovo pomešajte. Sipajte brašno, ako imate tip 00, ako nemate onda tip 400. Najpre polovinu, pa umešajte, a onda i ostatak. Smesi dodajte prašak za pecivo. Dobro sve sjedinite.
Kalup veličine 22-24 cm namažite puterom i pospite brašnom. Polovinu smese izlijte u kalup. Odozgo stavite listove šunke, ali ih malo izgužvajte. Preko šunke stavite sir. Ni šunku ni sir nemojte stavljati skroz do ivica, ostavite barem 1 cm do kraja kalupa.
Odozgo izručite preostalo testo i lepo ga rasporedite da sve prekrije. Pospite susamom i ubacite u zagrejanu rernu.
Pecite 25-30 minuta na 180 stepeni.
Poslužite dok je toplo.
PRIJATNO!