Fotka sa ovih mesta u Srbiji imala bi isto lajkova koliko i sa bilo koje egzotične destinacije

Izdvojili smo šest destinacija koje su pravi raj za vaš instagram profil.

Skupite društvo, upalite auto i izvucite ceduljicu: Koje od ovih 6 lokacija u Srbiji obići i napraviti savršenu sliku za instagram – post na kojem će vam pozaviditi ljudi iz celog sveta. Na ovim mestima Srbija je lepša od Tajlanda, Balija, Zanzibara…

Pravac Despotovac: Krupajsko vrelo

Posle dva sata vožnje, uglavnom auto-putem, stižete do prelepih tirkiznih jezera, mesta na kome se kupaju gorske vile… To je Krupajsko vrelo pod Beljanicom.

Na tom mestu mešaju se dve vrste izvorskih voda: lekovite termalne i ledene. Izvori se ulivaju u kraško jezero od čijeg prizora zastaje dah.

Pravi izazov je samo kako uhvatiti magično plavetnilo.

Pravac Despotovac: Vodopad Veliki buk

Prirodno bogatstvo istočne Srbije je neprocenljivo. U pravcu Despotovca nalazi se, takođe na padinama Beljanice, čuveni vodopad Veliki buk.

Pravac Kraljevo: Tvrđava koja osvaja srca

Na putu Kraljevo – Raška, među serpentinama i vrtlozima Ibra, jedan pogled nagore otkriva tajnu srednjovekovne Srbije – to je Maglič.

Naizgled potpuno nepristupačna, tvrđava smeštena na vrhu brda često je u magli…

Ovaj grad delovao je potpuno neosvojivo, a kada se srpska država proširila i tvrđava ostala u njenom središtu, tu je bilo postavljeno sedište srpskog arhiepiskopa Danila II.

Pravac Pirot: Rosomački lonci

Do Pirota put i nije tako kratak, ako idete iz Beograda, severne ili zapadne Srbije. Ali se isplati…

Onaj ko pogleda fotografiju Rosomačkin lonaca definitivno će se pitati u kojoj je to egzotičnoj tački zemaljske kugle nastala.

U pitanju je neobičan kanjon rečice, koju okružuju slojevite stene, a u proširenjima se stvaraju virovi.

Pravac Golubac

Nije daleko, a vredi svaku paru – prelepa Golubačka tvrđava pravi je biser Đerdapske klisure i prava je kapija čuvenog kanjona.

Nekada moćni srednjovekovni grad i danas se ponosno uzdiže nad obalom Dunava, privlačeći pažnju putnika i sa druma i sa vode.

U njegovom sastavu je čak 10 kula smeštenih na razlilčitim visinama.

Pravac Ivanjica: Kanjon Uvca

Uvac je tokom istorije sekao krečnjački masiv Peštera i tako formirao korito koje je svojim izgledom i pogedom odozgo definitivno pravi biser prirode.

Ali, ruke je umešao i čovek, pa je ono što zapravo vidimo i čemu se divimo vijugavo jezero na visini od skoro 1.000 metara.

Ono se zove Sjeničko ili Uvačko, i nastalo je potapanjem kanjona 1979. godine.

Ono je danas zaštićena zona poznata i po beloglavom supu, koji našem poluostrvu baš tu ima najevću koloniju.

Preuzeto: telegraf.rs

Be the first to comment

Leave a Reply