(FOTO) Gradi se atletski stadion u Apatinu

U SO Apatin danas je održan sastanak na kome je postignut dogovor o izgradnji atletskog stadiona u Apatinu, u zajedničkom projektu između lokalne samouprave i Atletskog saveza Srbije. Sporazum su postigli direktor Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković i Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine Apatin.

Sastanku je prisustvovao i Goran Čegar, član takmičarske komisije ASS i predsednik Atletskog kluba „Apatin“, od koga je i potekla ova inicijativa.

– Drago mi je što se danas nalazim ovde u Apatinu i što razgovaramo o izgradnji atletske infrastrukture u ovoj opštini. Atletski savez Srbije je rešio da pomogne tako što će donirati projekat za izgradnju atletskog stadiona i učestvovati u samoj izgradnji. Vrlo je važno da grad Apatin želi da dođe na mapu Evrope kada je u pitanju atletski sport, a ulaganjem u ovakav objekat ulaže se i u zdravlje nacije, rekao je Branković.

Od Dubravke Korać, zamenice predsednika opštine Apatin, saznali smo da bi budući atletski stadion realno mogao biti izgrađen za dve godine.

– Opština je prepoznala značaj ovog projekta i želi da unapredi sportsku infrastrukturu. Objektivno je da se u narednoj godini uradi projekat i da se obezbedi lokacija na kojoj će se stadion nalaziti. Mislim da je realan period za realizaciju ovog projekta oko dve godine, tako da bi mi 2020. ili 2021. godine mogli imati funkcionalan atletski stadion u Apatinu, izjavila je Koraćeva.

Izvor: soapatin.org

Be the first to comment

Leave a Reply