(FOTO) Novogodišnje radosti u Sigurnoj kući

U petak, 21. decembra, kao kruna aktivnosti sprovedenih tokom 2018.godine, koje su se odnosile na prevenciju i ekonomsko osnaživanje, saradnju sa svim institucijama, udruženjima i građanima Sombora, u cilju uključivanja kompletne javnosti u donošenju zajedničkog stava, a to je nulta tolerancija na bilo koji oblik nasilja, Sigurna kuća je bila domaćin najmlađim  sugrađanima iz predškolske ustanove ” Vera Gucunja” i sportskog kluba “Figura”.

Više od 50 najlepših i najiskrenijih osmeha ulepšalo je novogodišnju atmosferu u Sigurnoj kući, praveći ukrase sa svojim vaspitačicama uz muziku i igru. Nakon likovne radionice, deca su nastavila zimske čarolije u dvorištu, praveći Sneška i ukrašavajući jelke, koje smo dobili na poklon od JKP “Zelenilo”.

Smatramo da je prevencija i upoznavanje sa pojmom sprečavanja nasilja u porodici neophodno započeti na najranijem uzrastu u saradnji sa obrazovnim institucijama. Veliku podršku u tome nam daje predškolska ustanova “Vera Gucunja” i direktorica  te ustanove, Aleksandra Perović, koja se uvek odazvala našem pozivu i bila spremna za saradnju. Dogovorena je u narednom periodu saradnja na polju opremanja dečijeg kutka u Sigurnoj kući i biblioteke. Takođe, igralište u Sigurnoj kući će uvek biti otvoreno za decu grada Sombora, kako bi se dala podrška našim korisnicama i njihovoj deci.

Predsednica sportskog kluba “Figura”, DraganaPezelj, deci koja borave u Sigurnoj kući, omogućila je besplatne časove baleta i fitnesa u svomklubu. Empatija i humanost koju su deca pokazala su nemerljiva, kao i vreme i ljubav koje su nam poklonili, pored novogodišnjih paketića, igračaka i garderobe.

Zahvaljujemo se svim roditeljima, koji su nam pravili društvo i dali svoj doprinos u našoj neumornoj kampanji da se nasilje u porodičnim i partnerskim odnosima spreči.

Izvor: Centar za socijalni rad Sombor

Be the first to comment

Leave a Reply