Sastojci:
- 1/3 šolje žutog šećera,
- 1 kašičica cimeta,
- 1/2 kašičice soli,
- 1/4 kašičice đumbira,
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića,
- 1 kašičica ekstrakta vanile,
- 50 g otopljenog putera,
- 5 jabuka,
- šaka suvog grožđa ili brusnica
Za koru:
- 1 šolja brašna,
- 2 kašike šećera,
- prstohvat soli,
- 120 g putera,
- 1/2 šolje vode,
- 1 jaje
Priprema:
Jabuke očistite i iseckajte na tanke parčiće. Pomešajte ih sa svim navedenim sastojcima, tako da jabuke budu prekrivene začinima i šećerom sa svih strana.
Za testo ubacite ste sastojke osim jajeta u blender i mutite dok se ne naprave grudvice. Dobijeno testo utisnite u okrugli pleh, i ostavite da ivice vire. U sredinu poređajte jabuke sa suvim grožđem, pa ivice koje vire preklopite preko. Premažite ivice umućenim jajetom i pecite na 190 stepeni oko 45 minuta.
Prijatno!