Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Francuska galeta sa jabukama

Francuska galeta

Sastojci:

  • 1/3 šolje žutog šećera, 
  • 1 kašičica cimeta, 
  • 1/2 kašičice soli, 
  • 1/4 kašičice đumbira, 
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića, 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile, 
  • 50 g otopljenog putera, 
  • 5 jabuka, 
  • šaka suvog grožđa ili brusnica

Za koru: 

  • 1 šolja brašna, 
  • 2 kašike šećera, 
  • prstohvat soli, 
  • 120 g putera, 
  • 1/2 šolje vode, 
  • 1 jaje

Priprema

Jabuke očistite i iseckajte na tanke parčiće. Pomešajte ih sa svim navedenim sastojcima, tako da jabuke budu prekrivene začinima i šećerom sa svih strana. 

Za testo ubacite ste sastojke osim jajeta u blender i mutite dok se ne naprave grudvice. Dobijeno testo utisnite u okrugli pleh, i ostavite da ivice vire. U sredinu poređajte jabuke sa suvim grožđem, pa ivice koje vire preklopite preko. Premažite ivice umućenim jajetom i pecite na 190 stepeni oko 45 minuta.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: