Search
Close this search box.

Gaspačo od krastavaca

Gaspačo od krastavaca

Sastojci:

  • 2 velika salatna krastavca
  • 375 g grčkog jogurta
  • 3 kašike limunovog soka
  • 1 mali crveni luk
  • 1 čen belog luka
  • 5 g sveže mirođije
  • 5 g svežeg peršuna
  • 2 kašike estragona
  • 65 ml maslinovog ulja
  • so i biber
  • za serviranje – malo seckanog krastavca i seckanog crvenog luka

Priprema:

U blenderu izmešajte krupno seckani krastavac sa jogurtom, limunovim sokom, crvenim lukom, belim lukom, mirođijom, peršunom, estragonom i 1/4 šolje maslinovog ulja. Blendajte dok ne postane glatko. Začinite solju i biberom, poklopite i ohladite u frižideru nekoliko sati pre jela.

Ponovo začinite supu neposredno pre serviranja. Ukrasite sitno iseckanim krastavcem, crvenim lukom i kapljicama maslinovog ulja.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: