Sastojci:
- 2 velika salatna krastavca
- 375 g grčkog jogurta
- 3 kašike limunovog soka
- 1 mali crveni luk
- 1 čen belog luka
- 5 g sveže mirođije
- 5 g svežeg peršuna
- 2 kašike estragona
- 65 ml maslinovog ulja
- so i biber
- za serviranje – malo seckanog krastavca i seckanog crvenog luka
Priprema:
U blenderu izmešajte krupno seckani krastavac sa jogurtom, limunovim sokom, crvenim lukom, belim lukom, mirođijom, peršunom, estragonom i 1/4 šolje maslinovog ulja. Blendajte dok ne postane glatko. Začinite solju i biberom, poklopite i ohladite u frižideru nekoliko sati pre jela.
Ponovo začinite supu neposredno pre serviranja. Ukrasite sitno iseckanim krastavcem, crvenim lukom i kapljicama maslinovog ulja.
Prijatno!