Gimnastika za vrat

Redovnim vežbanjem možete da zategnete kožu vrata, normalizujete san i otklonite bolove u vratnom delu kičme i glavobolju.

Ukoliko biste počeli da praktikujete gimnastiku za vrat uspeli biste da poboljšate cirkulaciju krvi i smanjite napetost, a najvažnije te vežbe mogu odložiti lifting.

Za ove vežbe Vam je potrebno svega nekoliko minuta dnevno.

Prvo što bi trebaloda uradite jeste da stanete. Leđa ispravite i glavu držite visoko i pravo. Ruke, prepletenih prstiju, stavite na potiljak i glavu blago nagnite napred. Uz otpor ruku vratite glavu u prvobitni položaj, izbrojte do 20 i opustite se. Ponovte to još jednom. Ukoliko Vam nije jasno kako ova vežba funkcioniše, gledajte se u ogledalo dok izvodite vežbu, biće Vam jasno žašto su ove vežbe efikasne kada vidite mišić kako radi.

Druga vežba se izvodi tako što glavu malo nagnite istavite dlan leve ruke na desno uho. Glavu blago savijte ka levom ramenu i uz otpor ruke, trudite se da vratite glavu u prvobitni položaj. Izbrojte do 20 i opustite se. Vežbu ponovite još jednom u drugu stranu.

Treća vežba se izvodi tako što sednete na stolicu, odupirete se rukama o sedište. Leđa treba da budu prava. Leđa istegnuta, glava zabačena unazad koliko god je to moguće i opet brojite do 20. Vežbu ponovite još jednom.

Četvrta vežba se izvodi slično kao i prva. Okrenete glavu ulevo i gledate preko ramena. Izbrojite do 20 i opet se vratite u prvobitan položaj. Vežbu ponovite još jednom ali na drugu stranu.

Ove vežbe su jednostavne ali veoma efikasne. Nemojte biti lenji, vežbajte svaki dan, a kao rezultat ćete dobiti lep i zategnut vrat.

Piše: Mirjana Đerić

Be the first to comment

Leave a Reply