Glicerin

Odavno se glicerin koristi u kozmetičkoj industriji, jer poseduje jedinstvenu sposobnost da brzo upija vlagu i dugo je čuva. Glicerin je često jedan od sastojaka krema za lice. Ukoliko nanesete glicerin na lice, koža ga neće apsorbovati već će stvoriti nevidljivi film na koži, koji privlači mikroskopske molekule vode, koji se nalaze u vazduhu i samim tim hidrira kožu. Ukoliko živite u mestu gde je visoka vlažnost, glicerin mora biti u vašem kozmetičkom ormariću. Nemojte ga koristiti za kožu lica i kose ako živite u mestu niske vlažnosti vazduha. Glicerin može biti od velike pomoći za kosu. Dodajte nekoliko kapi glicerina u šampon kod svakog pranja kose i kosa će postati poslušna, meka i hidrirana. Možete ga dodavati i u maske za kosu. Izuzetno su korisne i kreme za ruke koje sadrže glicerin u svom sastavu. Zimi kreme sa glicerinom štite ruke od hladnoće, a leti ublažavaju svrab ili iritaciju. Glicerin možete koristiti za negu stopala i ispucale pete. Posle nedelju dana videćete fantastične promene. Ukoliko pravite domaći sapun, glicerin je odličan za njegovo pravljenje.

Da li ste znali daglicerin može pomoći pri uklanjanju nekih fleka ili mrlja. Fleke od bobičastog voća možete skloniti tako što ćete sat vremena držati u glicerinu isflekano mesto, a posle isperete u slanoj vodi. Svežu mrlju od kafe ili čaja možete skinuti tako što ćete pomešati glicerin sa kuhinjskom soli (1:1).

U borbi protiv prašine može vam pomoći glicerin tako što ćete njime ispolirati drveni nameštaj i ogledala. Na taj način ćete sprečiti taloženje prašine. Parket ili laminat obrišite sa glicerinom i vodom (2-3 supene kašike glicerina na 5 litara vode). Oduševićete se rezultatima. Kožne stvari poput jakni , torbi ili kožnih garnitura  možete premazati glicerinom.

Foto: crystallab.rs

Be the first to comment

Leave a Reply