Gradonačelnica sa saradnicima posetila Telečku

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa saradnicima posetila je Telečku. Nakon uvodnog obraćanja predsednika Saveta MZ „Telečka“  Kornela Kesega koje se odnosilo na istorijat  ovog mesta koje je nastalo 1883. godine,  navedeni su osnovni problemi sa kojima se suočavaju žitelji Telečke.

Prema Kesegovim rečima najveći problem ovog sela jeste loš regionalni put Kljajićevo-Bački Sokolac  koji i leti i zimi stvara probleme svim učesnicima u saobraćaju. Domaćini su istakli da im je poznato da regionalni putevi nisu u nadležnosti lokalne samouprave, ali su zamolili  da se pokuša naći rešenje za ovaj problem.

 „ Svrha našeg dolaske jeste da vidimo  koji su problemi i šta je to što možemo rešiti u kraćim rokovima, a šta zahteva dugoročno rešavanje. Savet  mesne zajednice treba da   navede probleme i odredi prioritete.  I mi smo ovo šta ste naveli prepoznali kao problem, a s obzirom na nadležnosti učinićemo sve da se taj problem reši što je pre moguće“, kazala je gradonačelnica .

Na sastanku je bilo reči o vodosnabdevanju i konstatovano da Telečka ima pitku vodu, te da će se naredni koraci  u vezi vodosnabdevanja  dogovoriti na sastanku predstavnika Saveta MZ i JKP „Vodokanal“.

Rečeno je i da je potrebno poboljšati komunikaciju sa  nadležnima u JKP „Prostor“ i JKP „Zelenilo“, a kao hvale vredna navedena je saradnja i komunikacija sa JKP „Čistoća“ i Centrom za socijalni rad.

Keseg je postavio pitanje rada  seoske biblioteke, koordinatora za kulturu, te mogućnosti  svakodnevnog  rada mesne  kancelarije, ali sa većim opsegom poslova nego što je mesna kancelarija imala do sada.

I u ovom selu postavljena su pitanja iz imovinsko-pravne oblasti  koja se odnose na objekte  društvene svojine, kao što su  Dom kulture i svlačionice FK „Telečka“ , kojima država još nije odredila titulara.

Gradonačelnica sa saradnicima: zamenikom Antonijom Ratkovićem, članovima Gradskog veća:  Miroslavom Kovačićem, za oblast komunalne delatnosti, Nemanjom Saračem, za oblast kulture i obrazovanja  i Silardom Jankovićem, za oblast nacionalnih manjina i saradnje sa verskim zajednicama posetila je i OŠ „Kiš Ferenc“, seosku ambulantu, vrtić…

Izvor: sombor.rs

Be the first to comment

Leave a Reply