Sastojci:
Dresing:
- 1/3 isceđenog limuna
- 1 kašičica rendane kore limuna
- 2 čena belog luka
- 120 ml maslinovog ulja
- 1/2 kašičice origana
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
Pasta salata:
- 450 g testenine
- 1/2 malog crvenog luka
- 1 crvena paprika
- 200 g čeri paradajza
- 100 g maslina
- 125 g feta sira
- 1 veliki krastavac
- nekoliko listova zelene salate (opciono)
- malo svežeg peršuna
- so i biber po ukusu
Priprema:
Skuvajte testeninu po uputstvu sa pakovanja. Potopite seckani crveni luk u hladnu vodu. Posle 10 minuta ga izvadite i iscedite vodu. U malu teglu sa poklopcem sipajte sve sastojke za dresing i mućkajte dok se ne sjedine.
U velikoj činiji pomešajte ohlađenu testeninu, iseckani luk, paprike, paradajz, masline, zelenu salatu, fetu, krastavac i peršun. Polako umešajte dresing u testeninu sa povrćem i po ukusu dodajte soli i bibera.
Prijatno!