Sastojci:
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 šolja pšeničnog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 jaja
- 1 šolja jogurta
- 120 g maslaca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 mala tikvica
- 200 g fete
- majčina dušica
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Sve suve sastojke umutite u jednoj činiji, a ulje, jogurt i otopljeni maslac u drugoj.
Pomešajte obe smese i dodajte izrendanu tikvicu i usitnjenu fetu. Dobro izmešajte, sipajte smesu u podmazani pleh, poravnajte i pospite majčinom dušicom.
Pecite najmanje 35 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suva. Ohladite do sobne temperature i isecite na trouglove, tako je Grci serviraju.
PRIJATNO!