Search
Close this search box.

Grilovana piletina sa slaninom

Grilovana piletina sa slaninom

Sastojci:

  • 4 kašičice belog luka u prahu
  • 4 pileća filea bez kože i kostiju
  • so i biber po ukusu
  • 4 grančice svežeg ruzmarina
  • 4 debele kriške slanine

Priprema:

Pospite kašičicu belog luka u prahu na svaki pileći file i začinite solju i biberom. Stavite po jednu grančicu ruzmarina na začinjenu piletinu. Umotajte slaninu oko filea sa ruzmarinom. Učvrstite slaninu čačkalicom ili dodatnom debelom stabljikom ruzmarina.

Zagrejte blago pouljeni tiganj na srednjoj temperaturi.

Kuvajte pileća prsa dok više ne budu ružičasta u sredini i dok ne iscure bistri sokovi, oko 8 minuta po strani. Ako niste sigurni kada je gotova, iskoristite termometar za meso. Gotovo je kada mu je unutrašnja temperatura najmanje 165 stepeni. Pazite da slanina ne zagori.

Uklonite čačkalice pre serviranja.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: