Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Grilovani losos

Grilovani lososo

Sastojci:

  • 600 g lososa
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike susama
  • 2 čena belog luka
  • 30 g rukole
  • Sok od limuna

Priprema:

U činiji pomešajte maslinovo ulje, so, susam, iseckan beli luk, rukolu i sok od limuna. Ova smesa će biti marinada za losos.

Postavite komade lososa u plitku posudu i prelijte ih marinadom. Pazite da se svaki komad dobro premaže. Ostavite losos da odstoji u marinadi najmanje pola sata kako bi upio sve ukuse.

Namažite gril tiganj maslinovim uljem i dobro zagrejte na srednje jakoj vatri.

Losos stavite na grill tiganj i pecite svaki komad između 5 i 10 minuta sa obe strane, u zavisnosti od debljine fileta i željene zrelosti. Losos je gotov kada meso postane ružičasto i lako se deli viljuškom.

Po želji, tokom grilovanja možete dodatno premazivati losos preostalom marinadom za dodatnu aromu.

Servirajte grilovani losos topao, uz prilog po želji, kao što su grilovano povrće (pečurke, tikvice, paradajz) koje takođe možete premazati preostalom smesom za losos.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: