Sastojci:
- 500 g račića (svežih ili kuvanih)
- 60 ml maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- ¼ kašičice bibera
- ½ kašičice tucane ljute paprike
- čeri paradajz ili drugo povrće po želji
- sveži bosiljak
Priprema:
Račiće očistite tako što čete ukloniti ljušturu, glavu i nogice. Ukoliko koristite sveže račiće, onda vrhom noža po leđima plitko zasecite i izvadite crnu nit koja se prostire celom dužinom. Ukoliko koristite kuvane račiće, ovo ne morate raditi. Operite i osušite ubrusom. Zatim, napravite marinadu tako što ćete sve sastojke sipati u teglicu i dobro izmućkati. Prelijte preko račića i ostavite da stoje 20-ak minuta. Marinirane račiće stavite na drvene ražnjiće. Čeri paradajz možete preliti preostalom marinadom i takođe staviti na ražnjiće. Grilujte na užarenom tiganju kratko. Ukoliko su vam račići sveži, po 2-3 minuta sa svake strane, ukoliko su prethodno kuvani po 1-2 minuta sa svake strane. Poslužite preliveno sa malo maslinovog ulja i sa seckanim bosiljkom.
PRIJATNO!