Sastojci:
- 300 g juneće mleveno meso
- 3 luka
- 1 veza peršuna
- 5 komada burger zemički
- 100 g polutvrdog dimljenog sira
- 5 komada paradajza
- 500 gr crnog luka
- šećer
- iceberg salata
- 70 ml majoneza
- so
- biber
Priprema:
Crni luk isecite sitno, ubacite ga u činiju i dodajte mu mleveno meso. Začinite uz pomoć bibera i soli, dodajte sitno seckani peršun i sve zajedno promešajte. Zatim, sjedinite masu ručno i formirajte burgere, koje ćete propržiti u tiganju oko minut i po sa svake strane.
Džem od paradajza napravite tako ćete iseći crni luk i propržiti ga u dubljoj šerpici na dosta ulja. Paradajz isecite na kriške i ubacite ga u šerpicu, posolite, promešajte i pustite da pusti svoj sok i da se tako lagano kuva, dok povremeno mešate. Kada sva tečnost ispari iz šerpice, dodajte malo šećera, promešajte i koriste kao dodatak burgerima.
Zemičke za burgere pripremite tako što ćete ih iseći na pola i, po želji, malo zapeći na zagrejanom tiganju i premazati sa maslacom.
U burgere možete da stavite priloge koje volite: premaz od iceberg salate i majoneza, rendani polutvrdi dimljeni sir, džem od paradajza i sečeni paradajz i kisele krastavce.
Prijatno!