Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Gurmanski burger

Gurmanski burger

Sastojci:

  • 300 g juneće mleveno meso
  • 3 luka
  • 1 veza peršuna
  • 5 komada burger zemički
  • 100 g polutvrdog dimljenog sira
  • 5 komada paradajza
  • 500 gr crnog luka
  • šećer 
  • iceberg salata
  • 70 ml majoneza
  • so 
  • biber

Priprema:

Crni luk isecite sitno, ubacite ga u činiju i dodajte mu mleveno meso. Začinite uz pomoć bibera i soli, dodajte sitno seckani peršun i sve zajedno promešajte. Zatim, sjedinite masu ručno i formirajte burgere, koje ćete propržiti u tiganju oko minut i po sa svake strane. 

Džem od paradajza napravite tako ćete iseći crni luk i propržiti ga u dubljoj šerpici na dosta ulja. Paradajz isecite na kriške i ubacite ga u šerpicu, posolite, promešajte i pustite da pusti svoj sok i da se tako lagano kuva, dok povremeno mešate. Kada sva tečnost ispari iz šerpice, dodajte malo šećera, promešajte i koriste kao dodatak burgerima. 

Zemičke za burgere pripremite tako što ćete ih iseći na pola i, po želji, malo zapeći na zagrejanom tiganju i premazati sa maslacom. 

U burgere možete da stavite priloge koje volite: premaz od iceberg salate i majoneza, rendani polutvrdi dimljeni sir, džem od paradajza i sečeni paradajz i kisele krastavce.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: