Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Gurmanski uštipci

Gurmanski uštipak

Sastojci:

• glavica crnog luka
• 60-70gr slanine
• šargarepa
• 300gr mlevenog telećeg mesa
• ljuta papričica
• kašičica soli
• biber
• bosiljak
• peršun
• vlašac
• kašičica sode bikarbone

Premaz:

• krem sir, kajmak ili trouglasti sir.

Priprema:

Iseckajte sitno 1 glavicu luka, 60-70gr slanine takođe isecite, ali nemojte previše sitno i stavite zajedno sa lukom da se dinsta na laganoj vatri. Očistite jednu šargarepu, sitno je narežite i nju dodajte da se dinsta. Nakon 10 minuta dodajte pola šolje vode i pustite da voda ispari. Skloniti sa vatre i ostavite da se ohladi.

Mleveno teleće meso stavite u činiju i dodajte mu smesu koju ste prethodno izdinstali i ohladili, ako volite možete sitno naseckati i ljutu papričicu i dodati, zatim kašičicu soli, malo bibera, malo bosiljka, peršun i vlašac.

U pola šoljice vode razmutite kašičicu sode bikarbone i dodajte mesu. Sad smesu umesite, lagano, dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Činiju poklopite folijom i ostaviti da prenoći.

Šakom odvojite meso na providnu foliju, preko mesa stavite još jednu foliju te oklagijom rastanjite meso u krug. Skinite odozgo foliju, te meso premažite krem sirom ili kajmakom. Uz pomoć folije preklopite meso prvo jednu stranu, zatim drugu. Tako i preostale dve strane. Preklopite na pola i dobili ste uštipak.

Pecite u rerni ili u tavi, kako god želite. Dobro pazite da vam ne zagore. Meso je kompaktno i veoma ukusno.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: