Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Hladan potaž od graška i mente

potaž

Sastojci:

  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 25 g putera
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 čen belog luka
  • 750 g graška
  • 75g sveže mente
  • 1l bujona od povrća
  • 75 g parmezana
  • So i biber po ukusu

Priprema:

U šerpu, na srednje jakoj vatri, istopite puter i dodajte maslinovo ulje. Sitno iseckajte crveni luk, pa ga propržite dok ne omekša. Ubacite i čen belog luka, što sitnije iseckan. Nastavite da pržite još tri minuta. U šerpu sipajte ¾ graška, ¾ bujona od povrća i iseckane listiće mente. Poklopite šerpu i na srednje jakoj vatri pustite da se sve krčka 10 minuta.

Nakon toga, prebacite potaž u blender, te ga dobro ispasirajte. Vratite ga u šerpu, dodajte preostali grašak i bujon, posolite, pobiberite, pa kuvajte još pet minuta. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga prohladite u frižideru.

Poslužite uz sveže narendan parmezan.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: