Izuzetan letnji obrok. Potrebno vam je: 3 šolje kockica prepečenog hleba (krutona), 1,5 kg paradajza, kašika crvenog vinskog sirćeta, 2 češnja belog luka, 1/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja…
… 1/4 šolje svežih listova bosiljka (ili upola manje suvih), 100g mocarela sira, 1/4 šolje krastavca iseckanog na kockice, 1/4 šolje sitno seckane zelena paprike.
Priprema
Zagrejte rernu na 160 stepeni. U srednjoj činiji, u šolju tople vode potopite jednu i po šolju kockica prepečenog hleba (polovinu količine). Drugu polovinu kockica prepržite u rerni dok ne dobiju zlatastu boju.
Izručite namočene kockice hleba iz činije, pritisnite ih nečim da iscedite višak vode i ubacite u blender. Dodajte paradajz iseckan na kriške, čen belog luka, malo soli i bibera. Meljite dok ne dobijete gotovo kremastu masu. Ostavite u frižider da se ohladi, oko 2 sata.
U međuvremenu, presom za beli luk istisnite preostali čen luka u srednju činiju. Dospite maslinovo ulje, bosiljak i dodajte malo soli. Zatim dodajte u činiju tostirane kockice hleba i dobro sve promešajte. Potom dodajte mocarelu, seckani krastavac i zelenu papriku i opet sve dobro izmešajte.
Izvadite ohlađenu supu iz frižidera, naspite u činije za serviranje i u svaku činiju naspite deo mešavine mocarele i kockica hleba koju ste upravo napravili. Kapreze supa je spremna!
Preuzeto: Zdravahrana.com