Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Hladna supa sa nanom i krastavcima

Nedeljni ručak

Sastojci:

  • 8 krastavaca
  • 1 kriška hleba
  • 1 struk mladog luka
  • 4 manje tikvice
  • 2 paradajza
  • nekoliko listova nane
  • 2 dl bujona
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • so po ukusu
  • biber po ukusu

Priprema:

Krastavce oljuštite, jedan isecite na kolutiće, a ostale prepolovite po dužini, uklonite im semenke i isecite na trake. Sa kriške hleba uklonite koru, sredinu isecite na kockice i izmiksajte zajedno sa trakama od krastavaca. Dodajte sirće, so, hladan povrtni bujon, malo bibera i četiri kašike ulja, promešajte da dobijete homogenu kremastu masu i ostavite da se hladi u frižideru. Tikvice i mladi luk iseckajte na kockice, paradajz kuvajte minut u ključaloj vodi, ohladite pod mlazom hladne vode, oljuštite i iseckajte na kockice. Ovako pripremljeno povrće sipajte u posudu, dodajte nekoliko iscepkanih listova nane, kašiku maslinovog ulja, posolite i promešajte. Ohlađenu čorbu rasporedite u posude, u sredinu sipajte malo mešavine od povrća i servirajte.

Kremaste zapečene špagete

Sastojci:

  • 500 g špageta
  • 250 g kačkavalja
  • 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
  • 400 g mlevenog pilećeg belog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 kašičica mešavine italijanskih začina
  • biber po ukusu
  • 200 ml mleka
  • 2 kašike brašna
  • 50g maslaca
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 2 jajeta

Priprema:

Skuvajte špagete, a luk sitno iseckajte, propržite ga s mlevenim mesom i začinite. U podmazanu posudu stavite polovinu špageta, preko njih rasporedite meso i prelijte pavlakom za kuvanje. Preko narendajte 50 g kačkavalja i prekrijte preostalim špagetama. Na maslacu propržite brašno, dodajte toplo mleko i skuvajte bešamel. Sklonite ga sa vatre, posolite i ubacite narendani kačkavalj. Dobro promešajte i prelijte preko špageta. Pecite 20 minuta na 180°C pa izvadite i prelijte jajima umućenim sa pavlakom. Vratite u rernu i pecite još oko 15 minuta.

Brza torta sa voćem

Sastojci:

  • 500 g bele čokolade
  • 200 ml slatke pavlake
  • 250 g maskarpone sira
  • 10 g želatina
  • 300 g malina

Priprema:

Pomešajte slatku pavlaku sa izlomljenom čokoladom pa stavite da se zagreva i otapa. Želatin pomešajte sa 3 kašike vode. Kad se čokolada otopila, ali da ne provri, dodajte želatin pa mešajte. Ostavite da se prohladi, da ne bude baš vrelo, pa u toplo dodajte sir i izmešajte. Uzmite manji kalup i stavite foliju pa stavite maline i nalijte krem. Maline će se podići. Ostavite bar 4-5h u frižideru da se stegne pa poslužite.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: