Carski Potaž
Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 krompira (srednje veličine)
- 1 šargarepa
- 1 kašičica soli
- biber
- 1/2 kašičice kurkume
- 450 g smrznute mešavine karfiola, brokolija i šargarepe
- 3 ravne kašičice biljnog začina
- 1 l tople Vode
- malo ulja
Priprema:
U šerpi izdinstajte sitno seckani luk sa malo ulja. Kada luk postane staklast dodajte sitno seckanu šargarepu i so. Dinstajte 5 minuta. Zatim dodajte krompir koji ste iseckali na kockice, biber i malo kurkume, pa dinstajte na srednjoj temperaturi nekih 5 minuta.
Sipajte 1 l tople vode i kuvajte na jačoj temperaturi, dok ne provri. Zatim, smanjite temperaturu i kuvajte 15 minuta. Dodajte karfiol, brokoli i šargarepu (nemojte da povrće bude skroz smrznuto, izvadite ga barem 20 minuta pre nego što ga stavite u čorbu).
Kuvajte povrće još 10 minuta. Pred kraj dodajte biljni začin, po vašem.
Sklonite čorbu sa šporeta, pa je izblendirajte štapnim mikserom, a zatim vratite na šporet da još jednom provri.
Prilikom serviranja dodajte peršun i nekoliko komadića krutona (preprečenog hleba-dvopek).
PRIJATNO!