Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Hrana za dušu i telo

carski potaž

Carski Potaž

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 2 krompira (srednje veličine)
  • 1 šargarepa
  • 1 kašičica soli
  • biber
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 450 g smrznute mešavine karfiola, brokolija i šargarepe
  • 3 ravne kašičice biljnog začina
  • 1 l tople Vode
  • malo ulja

Priprema:

U šerpi izdinstajte sitno seckani luk sa malo ulja. Kada luk postane staklast dodajte sitno seckanu šargarepu i so. Dinstajte 5 minuta. Zatim dodajte krompir koji ste iseckali na kockice, biber i malo kurkume, pa dinstajte na srednjoj temperaturi nekih 5 minuta.

Sipajte 1 l tople vode i kuvajte na jačoj temperaturi, dok ne provri. Zatim, smanjite temperaturu i kuvajte 15 minuta. Dodajte karfiol, brokoli i šargarepu (nemojte da povrće bude skroz smrznuto, izvadite ga barem 20 minuta pre nego što ga stavite u čorbu).

Kuvajte povrće još 10 minuta. Pred kraj dodajte biljni začin, po vašem.

Sklonite čorbu sa šporeta, pa je izblendirajte štapnim mikserom, a zatim vratite na šporet da još jednom provri.

Prilikom serviranja dodajte peršun i nekoliko komadića krutona (preprečenog hleba-dvopek).

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: