Sastojci:
- 4 pileća filea (bez kostiju i kože)
- 230 g sveže mocarele (isečene na kriške)
- 1 šolja univerzalnog brašna
- 2 velika jaja (sobne temperature)
- 1 šolja panko prezli
- 1/4 šolje rendanog parmezana
- 1/2 kašičice sušenog luka u prahu
- 1/2 kašičice sušenog belog luka u prahu
- 1/2 kašičice sušenog origana
- 1/2 kašičice sušenog timijana
- So i biber po ukusu
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 šolje marinara sosa
Priprema:
Pripremite tri posude. U prvu sipajte 1 šolju brašna. U drugoj umutite 2 jaja. U trećoj pomešajte panko prezle, 1/4 šolje rendanog parmezana i začine (1/2 kašičice luka u prahu, 1/2 kašičice belog luka u prahu, 1/2 kašičice origana i 1/2 kašičice timijana). U svaku posudu dodajte malo soli i bibera i stavite sa strane.
Nožem napravite duboke džepove u pilećim fileima. Napunite džepove kriškama mocarele, a zatim pritisnite ivice kako biste ih zatvorili. Možete provući i čačkalice da se ivice ne odvajaju. Začinite piletinu solju i biberom sa obe strane.
Svaki pileći file uvaljajte prvo u brašno, zatim u umućena jaja, pa u smesu prezli i parmezana.
Zagrejte veliku tiganj na srednjoj vatri sa 3 kašike maslinovog ulja. Kada se ulje zagreje, pržite punjene pileće filete sa obe strane, po 4-5 minuta dok ne postanu zlatno-smeđe boje. Nije potrebno da se piletina potpuno skuva jer će se peći u rerni.
Dok se piletina prži, sipajte 2 šolje marinara sosa u posudu za pečenje. Kada su filei isprženi, prebacite ih u posudu sa marinara sosom.
Pecite na 200°C oko 20-25 minuta, ili dok piletina ne bude potpuno pečena i unutrašnja temperatura ne dostigne 75°C.
Prijatno!