Gratinirano povrće
Sastojci:
• 400 g čeri paradajza
• 2-3 crvene paprike
• 250 g tikvica
• 250 g patlidžana
• 2 crvena luka
• 3-4 čena belog luka
• so, biber
• ulje
• 1 kašika seckanog bosiljka
• malo ruzmarina
• 150 g polutvrdog sira
Priprema:
Tikvice, patlidžan i papriku isecite na veće kockice, paradajz presecite na pola, a beli i crveni luk na listiće. Posudu za pečenje premažite uljem, stavite iseckano povrće, posolite, pobiberite, poprskajte uljem i lagano promešajte. Pospite bosiljkom i ruzmarinom, pa stavite da se peče oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Povrće pospite rendanim sirom i zapecite desetak minuta. Jelo poslužite toplo.
SAVET: Ukoliko postite, iz jela izostavite sir.
Prijatno!