Pileći takosi sa dva sosa
Sastojci
• tortilje
• 500 g pilećeg filea
• 150 g grčkog jogurta
• luk, paradajz, papričice, rukola, prešun
• beli luk u prahu
• limunov sok
• dve kašike senfa
• dve kašike majoneza
• dve kašike ajvara
• dve kašike kečapa
Priprema
Prvo pripremite marinadu za meso od sitno seckanog luka, paradajza, papričica, rukole, svežeg peršuna i limunovog soka, pa u nju ostavite meso da odstoji 30 minuta. Ispržite meso u tiganju, sa obe strane na srednjoj temperaturi, kako bi bilo mekano i sočno.
Potom, napravite tzv. “beli sos” tako što ćete pomešati dve kašike senfa sa 75 grama grčkog jogurta i dve kašike majoneza. Zatim, u smesu dodajte beli luk u prahu, sveži peršun i malo soka od limuna.
Da biste dobili drugi, “crveni sos”, potrebno je da pomešate dve kašike ajvara i dve kašike kečapa sa 75 grama grčkog jogurta i dodate malo soli.
Isecite meso na komade, a potom u blago grilovane tortilje ubacite soseve i meso. Tortilju grilujte u tiganju u kojem ste pekli meso.
Prijatno!