Igor Jurić održao predavanje u osnovnoj školi u Srpskom Miletiću

Osnivač Fondacije “Tijana Jurić”, Igor Jurić, u poslednje tri godine obišao je veliki broj škola u Srbiji i edukovao decu o bezbednosti na internetu.

U Osnovnoj školi “Kosta Stamenković” u Srpskom Miletiću juče je održao predavanje o bezbednosti na internetu za učenike sedmog i osmog razreda, a zatim isto predavanje za roditelje. Predavanja su interaktivna, a kroz istinite primere deca i njihovi roditelji se upozoravaju na opasnosti koje najmlađe vrebaju na internetu i društvenim mrežama.

Tribina o bezbednosti dece na internetu koju je Fondacija “Tijana Jurić” uvrstila u listu svojih edukacija, za kratko vreme postala je veoma tražena zbog tematike kojom se bavi.

Pored predavanja koja organizuje po školama, Fondacija nastavlja i svoju kampanju za izmenu Krivičnog zakonika i uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece i žena.

– Fondacija je okupirana i drugim poslovima, imamo zacrtan cilj i od njega nećemo da odustajemo. Nažalost vrlo je aktuelno da gotovo na dnevnom nivou nestane bar jedna ili dve odrasle osobe, često su i deca u pitanju. Uskoro ćemo postati i deo globalne mreže “In houp” koja se bavi uklanjanjem štetnog materijala sa interneta. To je nešto što je vrlo važno, jer moram da kažem da je u zadnja tri-četiri meseca prisutna ekspanzija objavljivanja nagih fotografija dece, koja razmenjuju to između sebe, a kasnije se te fotografije pojave nekako u javnosti. Zato mislim da je značajno da se pojavi neka organizacija koja će moći bar u nekoj meri da taj štetan materijal ukloni sa interneta – kaže Igor Jurić.

Pored svakodnevnog angažovanja na edukaciji dece, mladih i odraslih širom Srbije, Fondacija “Tijana Jurić” je nedavno proširila svoje delovanje u susednoj Hrvatskoj gde su prvi put održane radionice o zloupotrebama na internetu, trgovini ljudima, potrazi za nestalima i vršnjačkom nasilju.

Izvor: Radio Odžaci

Be the first to comment

Leave a Reply