Digestivni enzimi važni su za proizvodnju stomačne kiseline koja takođe podstiče varenje.
Kada nam je stomak nadut i uz to imamo gasove, osećaj neprijatnosti je stalno prisutan. Evo kako da se rešite ovog problema na prirodan način.
Rešenje se krije u jabukovom sirćetu koje u sebi sadrži dva ključna sastojka za zdravo varenje i rad creva – pektin i digestivne enzime,
Pektin je skrob koji podstiče rad dobrih bakterija u crevima i pomaže da se hrana pravilno razloži tokom varenja.Digestivni enzimi važni su za proizvodnju stomačne kiseline koja takođe podstiče varenje.
Pomešajte dve kašike jabukovog sirćeta u čaši vrele vode i pijte to svakog dana. Stručnjacu ističu da jabukovo sirće može da reši nadutost i koja je uzrokovana trovanjem hrane, ali za svaki slučaj pre konzumiranja ovog prirodnog leka posavetujte se sa lekarom.
Preuzeto: espreso.rs
Foto: profimedia