Sastojci:
- 1 kg goveđeg mesa za gulaš
- 2 velike šargarepe, iseckane na kolutove
- 2 velika krompira, iseckana na kocke
- 1 veliki crni luk, sitno iseckan
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 lista lovora
- 1 kašičica timijana
- 500 ml tamnog irskog piva
- 500 ml goveđeg bujona
- 2 kašike paradajz paste
- So i biber po ukusu
- 2 kašike brašna
- Ulje za prženje
Priprema:
Goveđe meso posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. U velikom loncu zagrejte ulje i brzo propržite meso sa svih strana dok ne dobije zlatno-braon boju. Izvadite meso iz lonca i ostavite ga sa strane. U istom loncu dodajte još malo ulja ako je potrebno, pa pržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk, šargarepu i krompir, i pržite još nekoliko minuta. Vratite meso u lonac, dodajte pivo, bujon, paradajz pastu, listove lovora, i timijan. Sve dobro promešajte, poklopite, i kuvajte na laganoj vatri 2 do 3 sata, ili dok meso ne postane potpuno mekano. Posolite i pobiberite po ukusu. Ako je potrebno, gulaš možete zgusnuti dodatnim brašnom razmućenim u malo vode.
PRIJATNO!