Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Italijanski klasik za sva vremena

recept dana - ćufte

Špageti sa ćuftama

Sastojci:

  • 2 šolje prezle (ili mrvljenog hleba)
  • 3/4 mleka
  • 400g mlevenog mesa – goveđeg
  • 400g mlevenog mesa – svinjskog
  • 2 jaja
  • pola šolje seckanog/mlevenog crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike sitno seckanog svežeg peršuna
  • 2 kašike sitno seckanog svežeg bosiljka
  • 300g parmezana
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • 1 pakovanje špageta
  • 500g paradajza za kuvanje
  • 250ml pavlake za kuvanje

Priprema: 

U velikoj posudi pomešajte prezlu i mleko i dobro izmešajte. Smesu nakon toga ostavite nekoliko minuta kako bi hleb lepo upio mleko, pa dodajte meso, luk, sveže začine, so, biber, jaja i parmezan.

Kada sve sastojke dobro promešate, možete početi sa pravljenjem loptica od mesa. Meso oblikujte u loptice veličine po želji i poređajte u pleh na papir. Ukoliko želite malo zdraviju varijantu, onda loptice pecite u rerni na 200 stepeni, dok se ne pojavi braon – zlatna korica. U redovnoj varijanti, možete ih pripremiti i tako što ćete ih pržiti u tiganju na ulju, dok ne porumene. Kada ispečete ćufte, možete početi sa pripremom testenine i sosa.

Špagete skuvajte i ocedite, dok ćete sos pripremiti na sledeći način: šerpu stavite na vatru i u nju sipajte pavlaku za kuvanje i paradajz sos. Kada smesa počne da ključa, dodajte oceđene špagete i čufte. Sve zajedno začinite i ostavite još dva do tri minuta na vatri.

Jelo servirajte toplo, tako što ćete ga dekorisati sa još malo parmezana posutog preko jela i nekoliko listova svežeg bosiljka.

Prijatno! 

Tagovi:
Pročitajte još: