Srbiji, kao tranzitnoj zemlji, jako je važno da se saobraćaj odvija bez prekida, zbog čega je u toku proširenje na 26 naplatnih stanica širom zemlje, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. On je kazao i da je frekvencija saobraćaja na svim deonicama auto-puteva u prvih šest meseci za oko 15 odsto veća u odnosu na isti period lane. “U narednih šest meseci proširujemo sve kritične deonice”, poručio je Momirović.
Srbija se sprema za takmičenje kulinarske elite
Predsednik Kulinarske federacije Srbije Zoran Mišković izjavio je da će naša reprezentacija učestvovati u novembru na Svetskom kupu u Luksemburgu, koji je jedno od tri najvažnija kulinarska takmičenja u svetu. On je rekao da će naš tim sastavljen od 20 članova biti jedna do 10 reprezentacija koje će učestvovati na ovoj prestižnoj manifestaciji i to u dve kategorije: restoran nacija i bife. “Za kategoriju restoran nacija se pripremaju predjelo, jelo i dezert. Sprema se 60 obroka na temu improvizacije svadbe ili slične proslave. Tim je pet sati u boksu, a sudijski žiri prati čitav proces od pripreme namirnica do pripreme jela. Žiri u svakom trenutku može da uzme nekoliko tanjira kad se iznosi porudžbina i ocenjuje kvalitet jela”, objasnio je Mišković.
Brnabić danas s premijerom Republike Srpske Viškovićem
Predsednica Vlade Ana Brnabić sastaće se danas u Beogradu sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem. Sastanak počinje u 11 sati u zgradi Vlade Srbije.
Više od 160.000 prijava za turističke vaučere
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da se do 7. jula više od 160.000 ljudi prijavilo za turističke vaučere od 15.000 dinara i više od 45.000 njih za vaučere vredne 10.000. Ona je za list Alo ocenila povodom rasta cena u turističko-ugostiteljskom sektoru da građani očekuju “minimum razumevanja” za ekonomsku situaciju u kojoj se nalaze. Zakonom je utvrđeno slobodno formiranje cena ugostiteljskih usluga prema uslovima tržišta, ali bi trebalo imati u vidu da su turisti spasili dve najteže turističke sezone tokom pandemije i pomogli da turistički i ugostiteljski sektori prežive, rekla je Matić.