Izložba fotografija Miodraga Parabuckog – Paje

Izložba fotografija Miodraga Parabuckog – Paje iz Odžaka postavljena je u holu stare robne kuće u Odžacima kod marketa “Gomex” i trajaće narednih desetak dana.

Miodrag Parabucki – Paja je rođen u Somboru 1960. godine. Školovao se u Odžacima, studirao u Beogradu. Prisutan je na umetničkoj sceni četiri decenije koliko je prošlo od njegove prve samostalne izložbe održane takođe u Odžacima.

Na 10. jubilarnoj samostalnoj izložbi u Odžacima pod nazivom “To sam ja” prikazao je više od 70 fotografija.

– Izložba predstavlja zadnji vremenski period mog rada, znači to je nekih poslednjih pet meseci. Ima tu i starijih fotografija koje sam radio ranije. Bavim se fotografijom od 1977. godine, a prvu samostalnu izložbu sam imao 1978. godine – kaže Parabucki.

Prema rečima autora, ukupan broj samostalnih izložbi do sada mu je preko 170, a učestvovao je i na nebrojenim zajedničkim izložbama svuda po svetu, Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Skoplju, Prištini, Beču, Budimpešti, Londonu, Parizu, Sofiji, Padovi, Njujorku, Dalasu.

– Više od polovine izloženih fotografija su makro fotografije. Makro fotografija je jedna izuzetno interesantna oblast zato što je jako mali broj ljudi radi, jer tu treba jako veliko tehničko znanje i naravno praćeno sa tehnikom koja je kvalitetna i koja može da uradi tako finu fotografiju – ističe Parabucki.

Organizaciju izložbe pomogli su Turistička organizacija opštine Odžaci, štamparija “Point” koja je poklonila kartone za paspartue i “Gomex” koji je ustupio prostor za izlaganje.

Izvor: Radio Odžaci

Be the first to comment

Leave a Reply